JOM JADI "DOWNLINE" NASIHANGIT

06 October 2011

4 BLOGGER HANGIT MINGGU INI - TAO SLAYERZ

Nama sebenar / timangan : tao
Jantina : Jejaka
Umur : 18-24
Laman blog : http://taotauajer.blogspot.com
Negeri asal : Perak


Sila teruskan bacaan untuk ikuti sesi interview bersama Blogger Hangit Minggu Ini. :)


Berapakah anggaran pelawat yang mengunjungi blog anda dalam sehari ?

6000

1)Serba sedikit informasi tentang laman blog anda :

blog tao, tao suka kongsikan info, idea,ilmu dan pengalaman yang tao dapat sehari untuk dikongsikan bersama bersama dgn info yg bermanfaat

2)Berapa lama masa yang diperuntukkan untuk berblogging dalam seminggu?

hrmmm... hampir setiap masa kot..hehe, tao ikut pada kesempatan, tapi kalau berita-berita yang agak berinfo tao akan rasa bertanggungjawab untuk share kan dengan pembaca semua

3)Apakah pekerjaan anda sebelum menceburi diri dalam dunia blog?

student

4)Apakah matlamat asal blog anda dan kenapa anda buat blog?

matlamat suka mengetahui tu yg nama blog pon tao (it's me) tau ajer, tau suka amik tau pelbagai perkara sebagai info bukan hanya bagi tao saje tapi jugak untuk dshare kan pada semua orang. Setiap orang mempunyai hak untuk mengatahui segalanya.

5)Bagaimana anda capai target sebagaimana sekarang ? Apa yang mendorong anda untuk terus blogging?

tao selalu mencari berita-berita dan ape yang tao nak tau sebagai bahan dalam blog tao.
Sentiasa berinterksi sesama blogger lain dan juga orang di sekeliling..

ape yang mendorong tao? dulu tao ade blog peribadi (bilapuyuhberbunyi.blogspot.com)tapi tao suka post2 benda menarik dan info-info so ade kawan yg kata bagus buat blog informasi..

so tao pon cuba la.. and now ! taotauajer came out.

untuk melihat target tao penah cuba masuk wwwwow award untuk mengatahui pencapaian tao tapi sekadar dapat no11 dalam top LOL (humor)

6)Apakah tips yang boleh anda sumbangkan untuk blogger baru yang nak menceburi bidang blogging supaya berjaya?

untuk para blogger yang lain, dalam blogging nih nak kna la selalu berinteraksi sesama blogger , create our link..hubungan sesama blogger yg lain.

7)Salah satu masalah utama untuk blogger baru ialah untuk mendapatkan traffik. Apakah tips yang anda boleh berikan kepada mereka untuk menjana traffik ke blog mereka?

hrmmm. tao pon tak pasti pasal nih..hehe

tao just kna selalu posting la, dan cerita anda mesti la lojik, berinformasi dan bermanfaan untuk orang lain gunakan.

8)Apakah tools blogging kegemaran anda yang anda tak boleh berpisah dengannya?

busuk.org, networkblogs, google analytic, photobucket, nuffnang, says.my

9)Senaraikan tiga(3) blog kegemaran anda dan apa yang membuatkan blog itu sungguh istimewa?

tubelawak - sungguh menarik dan juga sumber inspirasi tao
telordibasuh - juga sangat menarik, tapi malang owner tuh da meninggal

10)Aktiviti lain selain berblogging?

tao selain tuh suka main paintball, suka tangkap gambar, dan edit gambar

11)Matlamat anda dengan blog anda untuk 5 tahun akan datang?

pada tahun akan datang moga taotauajer nih akan menjadi satu blog yang dikenali ramai dan lebih bermanfaat buat hari2 mendatang



Blog ni ada peluang untuk pergi jauh memandangkan entri yang dikeluarkan sesuai dibaca oleh semua lapisan masyarakat macam blog nasihangit jugak. Muahaha :D. Antara elemen yang boleh diperbaiki ialah cara penyusunan widget. Widget disusun agak terabur. Tetapi itu tak menjadi masalah besar sebab entri menarik yang dikeluarkan menutup kelemahan tersebut. :)

p/s: Entri ni akan kekal di nasihangit selama seminggu. :)
Comments
4 Comments

4 mangsa nasihangit:

taoslayerz said...
This comment has been removed by the author.
taoslayerz said...

waaa...femes tao sekejap kat sini, thanks atas invitation nasi hangit tao sebagai blogger minggu ini di blog nasi hangit,

jangan sampai tao yang hangit sudeh

kepada anda yang belum like page tao jom kesini PAGE TAOTAUAJER

thanks nasihangit!

MaiRa QuEeN said...

retis la nie..hehehe

♥ eyka elisha ♥ said...

haha retis la ni. retis hangit minggu ini XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...