JOM JADI "DOWNLINE" NASIHANGIT

31 August 2011

5 DUIT PUN ADA PERASAAN


Time raya ni korang jangan pula main baling-baling duit yer. Mentang-mentanglah dah banyak boleh duit raya. Nanti menangis pulak duit tu sebab duit pun ada perasaan macam kat bawah ni. :D

0 FAKTA STORAGE

Jom kita layan evolusi storage dari dulu sampai sekarang. :)


So, mana satu lagi power? Fizikal atau digital? Hehehe :D

1 CARI APA YANG TAK KENA


Boleh kesan tak apa yang tak kena dengan gambar kat bawah ni?  ;D

3 SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


Selamat hari raya aidilfitri buat semua pengunjung setia blog nasihangit. :) Nasihangit ingin memohon maaf jika terdapat entri nasihangit yang menyinggung perasaan jiran korang semua. Nasihangit sudahi ucapan ini dengan serangkap pantun yang berbunyi : 


Makan roti dengan kaya, 
Letak pula ayam kunyit,
Selamat hari raya,
Daripada blog Nasihangit.

Terima kasih kerana memilih blog nasihangit sebagai blog no.1 di  Papua New Guinea. Hahaha :D

29 August 2011

3 TAKUT WAKTU GELAP ??


Nak tahu macam mana otak bertindak balas terhadap ketakutan? Jom ushar fakta sahih kat bawah ni. Jangan bimbang, kali ni nasihangit tak prank korang semua. Hahahaha :D

5 MAGNETO X-MEN MEMANG WUJUD


Terus terang nasihangit akui memang minat watak si Magneto dalam X-Men First Class. It's awesome. Namun korang tahu tak bahawa si Magneto ini memang wujud dalam dunia sebenar. Tapi dunia tak perlu bimbang sebab dia masih lagi kecil dan mempunyai keluarga yang bahagia seperti dekat bawah ni. ;)

1 KEGUNAAN KAWAN PART 3


Satu lagi entri nasihangit keluarkan bagi menunjukkan betapa bergunanya memiliki kawan di saat duka dan duka. Hahaha :D

2 LELAKI LAGI POWER MASAK


Antara lelaki dan perempuan, mana lagi power masak? Yang laki mesti kata kaum dia yang lebih hebat, begitu juga dengan perempuan. Namun, setelah dibuktikan dengan bukti yang sahih, ternyata lelaki memang tiada tolok bandingannya. Kenapa? Sila teruskan bacaan yer. Hehehe :D

2 HUKUMAN MATI DI ALAF BARU


Selepas ini nasihangit rasa executor hukuman bunuh harus hafal skrip baru untuk banduan bilik akhir a.k.a hukuman bunuh. Nak tahu apa skrip baru tu? Macam biasalah, sila teruskan bacaan yer. Tak bestlah terus beritahu spoiler. Hehehe :D

28 August 2011

10 PANTANG LARANG SNAP GAMBAR DI TEMPAT GELAP


Korang pernah tak menyesal ambil gambar di tempat gelap tanpa guna flash? Confirm pernahkan? Nasihangit syorkan korang jangan ambil gambar guna flash kalau dekat tempat gelap untuk elakkan nampak gambar seperti dekat bawah ni gara-gara snap gambar guna flash di tempat gelap. Hahaha :D

1 GRAFFITI PALING COOL


Korang biasa tengok tak grafiti kat atas ni? Kalau pernah naik LRT melalui stesen Pasar Seni, korang akan nampak lukisan ni dekat dinding longkang tu. Awesome kan? Namun, masih ada lagi grafiti yang awesome nasihangit nak tunjuk dekat bawah ni. :)

3 BUDAK KANTOI BUAT AKSI SEKS


Umum sedia maklum bahawa ibu bapa yang mencorak kain putih anaknya. Kalau korang tengok aksi budak kat bawah ni, siapa yang harus dipersalahkan? Hahaha :D

2 HARI YANG MALANG


Korang pernah alami tak situasi di mana korang parking kereta dekat sesuatu tempat untuk pergi ke kedai. Lepas tu, masa korang balik tengok kereta yang korang parking tu kemek atau tercalar. Sah-sah angkara orang yang parking sebelah. Namun, kat sebelah memang tak ada kereta. Pastu korang tengok dekat windshield wiper korang ada note macam kat bawah ni. Apa perasaan korang? Hehehe ;D

27 August 2011

5 OTAK KUNING


Jom main teka perkataan kat bawah ni? Apakah perkataan pertama yang terlintas dalam kepala pemikiran korang? Hahaha :D

2 KELEBIHAN ORANG BUTA WARNA


Adakah korang buta warna? Cakap banyak pun tak guna apa kata korang cuba ujian kat atas tu. Apa nombor yang korang nampak? Macam yang kita tahu, orang yang buta warna tak boleh memandu atau masuk polis, bomba, dan sebagainya. Kesian kan? Namun, golongan ni tetap memiliki kelebihan tersendiri macam kat bawah ni. Hehehe :D

26 August 2011

6 NASIHANGIT TAK AKAN DIUPDATE


Sempena nasihangit balik bercuti dekat kampung ni, nasihangit nak buat pengumuman bahawa blog ini tidak akan diupdate sehingga raya ke-4. Hahaha ;D Tipu je, nasihangit tetap update seperti biasa. Apa guna function scheduled post kalau tak pakai waktu ni. Mesti muka korang terkejut seperti dekat bawah bila dengar blog nasihangit tidak akan diupdate. Hehehe :p

8 NASIHANGIT BALIK KAMPUNG


Hari ni nasihangit gembira sebab malam karang nak balik kampung nun jauh di Kelantan. Hehehe :)

4 CARI BENDA YANG TERSEMBUNYI

Boleh tolong nasihangit tak cari benda yang tersembunyi kat bawah ni? Hehehehe :D


7 ANDA DISAMAN KERANA . . .


Anda disaman kerana...

2 KENAPA KANAK-KANAK TAK SUKA MAKAN SAYUR


Setelah lama mencari jawapan kenapa budak tak suka makan sayur-sayuran, akhirnya nasihangit telah jumpa jawapannya. Sila layan video kat bawah utk mendapat kepastian. Hehehe :D

2 KBKK VERSI REAL

Sebelum ni nasihangit pernah keluarkan entri bertajuk KBKK. Kali ni dah betul-betul jumpa orangnya. Hahaha :D


Amacam? Kali ni memang betul-betul tough kan? Hahahaha :D

25 August 2011

7 BELILAH DVD CETAK ROMPAK


Kenapa orang masih beli CD/DVD cetak rompak meskipun mampu beli yang original? Jawapannya cukup mudah. Sila teruskan bacaan yer. :)

6 KOMEDI SENGAL JEPUN


Jom layan komedi sengal Jepun yang mempersendakan ujian Transportation Security Administration (TSA). Memang kelakar.  Apa pun, anda dinasihangitkan dinasihatkan tengok entri ni selepas berbuka puasa bagi mengelakkan pahala puasa korang berkurangan. Hehehe :)

1 KUCING JADI MODEL RAMBUT


Biasa kita tengok manusia yang jadi model untuk potongan rambut, kali ni nasihangit bawakan pula kucing menjadi model. So cute. :)

2 KANTOI

Nasihangit tak nak komen apa-apa sebab korang boleh berfikir sendiri. Hahahaha :D


0 FAKTA SENAMAN


Korang ambil berat tentang kesihatan diri masing-masing? Kalau ya, korang patut tengok info tentang senaman kat bawah ni. Mana tahu berguna di masa depan. Ok, nasihangit nak pergi bersenam sekarang. Hahaha :D

2 MICROSOFT TIRU IDEA SONY


Korang percaya tak bahawa Microsoft meniru dan troll Sony hidup-hidup bagi mengeluarkan console game mereka iaitu Xbox360? Kalau tak percaya, sila teruskan bacaan. :)

24 August 2011

5 PELIK TETAPI BENAR


Korang tahu tak babi tak berpeluh? Kalau tak tahu, jom layan fakta yang agak baru kita dengar tetapi benar. ;)

4 PENGEMIS DI AMERIKA


Bulan puasa ni nasihangit tengok ramai yang gunakan kesempatan untuk bersedekah. Alhamdulillah, baguslah kalau macam tu. Lagi pun kesian juga nasihangit tengok peminta sedekah dekat Malaysia ni. Namun, kalau yang sihat walafiat memang nasihangit tak bagi la. Kat Amerika pula pelbagai cara kreatif diorang pakai untuk menarik orang bersedekah. Sila teruskan bacaan yer. ;)

5 TROLL BUDAK-BUDAK DI PAGI RAYA


Raya dah nak dekat, tapi nasihangit kecewa sebab nasihangit dah masuk golongan tak layak dapat duit raya. Huhu. :( Tapi tak apa, kali ni nasihangit nak tunjuk tutorial macam mana nak kenakan budak-budak yang aktif mencari mangsa time berhari raya nanti. Hahaha :D. Sila teruskan bacaaan yer.

3 SAYA GAY TAPI SAYA OK. WTF!!


Korang marah kawan korang gelar korang gay sebab tak suka bersukan? Jangan ambik hati sebab kat bawah ni lagi teruk. Hahaha :D

1 CARA HIDDEN FILES YANG AWESOME


Korang ada gambar atau video yang pelik-pelik mahu disorokkan tanpa pengetahuan orang lain? Dah selalu kantoi dengan cara windows hidden file tu? Apa kata korang cuba tutorial daripada nasihangit ni. Berkesan 100%. :)

1 FAKTA TENTANG WARNA

Jom kita selongkar apa makna setiap warna dari segi mental. Hahaha :D


23 August 2011

9 KANTOI!! VIDEO PASANGAN MANDI BOGEL


Anda nak tengok kapel mandi bogel? Jom tengok video khas kat bawah ni. Hehehe :D

2 PONTENG KELAS


Pernahkah korang semua terlintas untuk ponteng kelas? Nasihangit rasa, ada baiknya kalau korang buat keputusan masak-masak sebelum membuat tindakan drastik tersebut. Susah nak buat keputusan? Apa kata ikut jer flowchart yang nasihangit sediakan kat bawah ni. ;)

7 MASA ITU EMAS ???


Adakah korang termasuk dalam golongan liat nak bangun pagi pergi kerja atau ke kelas? Jangan risau, nasihangit ada jalan penyelesaiannya. Apa kata korang bertukar kepada jam baru ini. Confirm korang cepat sedar. Hahaha :D

6 HE-WHO-MUST-NOT-BEAN-NAMED


Pernah tengok tak cerita Harry Potter? Ada watak Lord Voldemort yang orang gelarkan dia sebagai He-Who-Must-Not-Be-Named sebab kalau sebut nama, nanti Voldemort boleh tahu siapa dan lokasi orang yang cakap tu. Namun, lain pula dengan gambar kat atas ni. Beliau pun tak perlu disebut nama sebab dah memang famous. Agak-agak korang, siapa orang kat atas ni? Hahaha :D

6 SUNWAY LAGOON


Meskipun nasihangit sudah berada di KL selama 6 tahun, nasihangit belum pernah menjejakkan kaki ke Sunway Lagoon. Teringin jugak satu hari nanti nak ke sana. Mesti best kan? Bagi yang telah pergi, mesti banyak kenangan yang terindah boleh diceritakan dekat nasihangit. Yang belum sampai kat sana mesti kecewakan? Tapi anda semua jangan bimbang, nasihangit boleh bawakan pengalaman ke taman tema naik gelongsur air terjun tu. Sila scroll down gambar kat bawah ni dengan tahap selaju yang mungkin, baru feel. Hehehe ;) 

5 NUJUM PAK BELALANG


Korang pun mesti ada mark macam kat atas kan? Betul tak? hehehe :D

22 August 2011

7 TROLL BURUNG HELANG

Anda mahu troll burung helang? Meh nasihangit ajarkan seperti kat bawah ni. Hahahaha :D

3 FAKTA JANGKA HAYAT BINATANG

Berapakah purata jangka hayat manusia? 50, 60, atau 70 tahun? Apa pun, kali ni jom kita layan perbandingan jangka hayat manusia dengan binatang seperti kat bawah ni. :)

3 SEPAKAT MEMBAWA BERKAT


Pernahkah korang dengan cikgu cakap bertengkar macam anjing dan kucing? Mesti pernah dengar kan? Lepas ni korang boleh bantah balik pepatah itu sebab sekarang ni, anjing dengan kucing pun boleh diibaratkan bagaikan aur dengan tebing. Kalau tak percaya sila teruskan bacaan yer. :)

4 APA YANG TAK KENA ??


Bolehkah korang perasan apa yang tak kena dengan iklan kat atas? Budak kat bawah ni tengok iklan kat atas pun meluat. Hahaha :D

2 POKEMON TAK AKAN MATI


Siapa minat pokemon? Terus terang nasihangit pernah minat dan main game pokemon waktu zaman muda-mudi dahulu tetapi tak cukup sengal untuk beli objek empat segi main lawan pokemon dengan kawan-kawan. Hahaha :D. Dah dewasa ni baru nasihangit perasan sesuatu yang tak kena dengan pokemon ni? Apa dia? Sila teruskan bacaan yer. :)

15 ILUSI OPTIK


Sebelum ni nasihangit pernah keluarkan enti bertajuk TENGOK PORN EFFECT MATA?. Kali ni nasihangit keluarkan entri yang sama cuma gambar yang berbeza. Soalannya ialah, gambar apakah yang korang nampak disebalik garisan ni? Macam biasa, sila tinggalkan komen yer. Hahaha :D

11 GEMUK AKIBAT GENETIK


Tak semua orang gemuk sebab makan. Ada orang gemuk sebab pelbagai faktor. Antaranya ialah sebab tekanan perasaan, penyakit penghadaman dan lagi satu yang nasihangit nak bawa ketengah ialah gemuk akibat GENETIK.  Ye la, sebab parents dah memang berisi, so, risiko anak nak gemuk tu mudah. Macam kat bawah ni pun sama, gemuk sebab genetik. Hahahaha :D

9 OSAMA BIN LADEN MASIH HIDUP


Beberapa bulan yang lepas, dunia dikejutkan dengan berita kematian Osama Bin Laden. Namun, nasihangit dapat bukti bahawa itu semua adalah spekulasi yang sengaja ditimbulkan oleh Amerika. Kenapa? Sebab nasihangit sendiri temui gambar Osama Bin Laden dalam White House seperti kat bawah ni. Hahaha :D

21 August 2011

21 MAGIK NASIHANGIT BERMULA

Perhatikan tanda + dekat tengah lepas tu bagitau nasihangit apa yang berlaku yer. :)


So, apa yang korang nampak? Sila komen yer. Mana tahu ada member kita yang totally lost. Maklumlah, semua orang berpuasa. Hehehe :D

4 PEMINAT SETIA SPONGEBOB SQUAREPANTS


Korang peminat setia SpongeBob SquarePants? Mesti korang pernah nyanyikan lagu intro dia macam kat bawah kan? Hahaha ;D

4 MANUSIA HALIMUNAN


Bolehkah korang nampak apa yang menyebabkan mamat tu tetiba berdarah? Hehehe ;D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...