JOM JADI "DOWNLINE" NASIHANGIT

30 March 2012

6 BEZA JURUGAMBAR PEREMPUAN DENGAN LELAKI (2 GAMBAR)


Adakah korang tahu macam mana nak bezakan gambar yang diambil oleh jurugambar perempuan dengan jurugambar lelaki? Jawapannya senang sahaja. Gambar dekat atas ini diambil oleh jurugambar lelaki manakala dekat bawah pula diambil oleh jurugambar perempuan. Hehehe ;3

0 KANTOI MENIRU DALAM EXAM


Kantoi. Hehehe ;3. Apakah agaknya reaksi budak ni semasa kutip kertas jawapannya?

5 MINTA TOLONG OTAI PHOTOSHOP SEKALIAN PART 2


Mamat ni memerlukan beberapa pertolongan daripada otai photoshop bagi menyerlahkan penampilan beliau dalam gambar dekat atas ni. Jom kita tengok macam mana komuniti bekerjasama nak kenakan mamat ni. Kesian. Hehehe ;3

0 INFOGRAFIK BEZA BUDAK ZAMAN DULU DAN SEKARANG


Zaman sekarang semuanya dah berubah. Kalau dulu wang RM5 boleh buat bekal sampai dua hari. Sekarang ni, RM5 tu cuma cukup untuk sekali makan. Begitu juga dengan minat dan kehendak budak zaman sekarang dan dulu pun dah berbeza. Sila teruskan bacaan untuk infografik dekat bawah ini. ;3

2 TROLL PELAYAN RESTORAN MEWAH


Kalau korang pernah pergi ke restoran mewah yang biasa mengamalkan pengambilan tip, apa kata korang buat dekat atas ni? Mesti pelayan tu mencarut. Hehehe ;3

29 March 2012

0 INFOGRAFIK KENALI SISTEM SOLAR (2 GAMBAR)


Tahukah korang betapa besarnya sistem solar? Kalau tak tahu, jom mengembara bersama nasihangit. Infografik dekat bawah bakal merungkai serba-sedikit persoalan anda. Hehehe ;3

0 UKIR TENGKORAK GUNAKAN BUKU (10 GAMBAR)


Bermodalkan 7 buah buku, mamat ni mampu membuat ukiran tengkorak yang super smart. ;3

0 JOM TROLL KAWAN YANG KAKI ONLINE 24 JAM

Jom troll kawan korang yang anti-sosial. Hehehe ;3

3 MASALAH UTAMA SELEPAS BERCERAI


Inilah masalah utama kalau bercerai iaitu pembahagian "harta sepencarian". Pasangan ni memang betul-betul adil. Hahaha ;3

1 BERJIMAT-CERMAT AMALAN KITA


Orang bujang pasti buat macam ni. Guna sampai betul-betul habis. Hehehe ;3

27 March 2012

3 GIVEAWAY FERRERO ROCHER UNTUK DIMENANGI (8 GAMBAR)



Sempena menghargai sokongan yang tidak berbelah bagi daripada membaca setia blog nasihangit, nasihangit telah menyediakan 50 hadiah percuma dekat korang semua berupa sekotak coklat Ferrero Rocher. Kalau korang nak coklat ini, sila teruskan bacaan untuk merebut hadiah ini. ;3

0 TROLL FOREVER ALONE DI HOTEL


Korang ada kawan forever alone tak? Kalau ada, apa kata korang troll member korang tu guna kaedah dekat atas ni. Hahaha ;3

0 ALMARI NARNIA (3 GAMBAR)


Kalau korang datang ke bilik dekat atas ni, mesti korang akan anggap ini cuma almari pakaian yang biasa bukan? Sebenarnya, ini adalah almari yang membolehkan korang mengembara ke dunia lain. Hehehe ;3

1 (NSFW) REAKSI BAYI TERHADAP BOOBIES


Wah, budak zaman sekarang pun dah pandai menilai. Hahaha ;3

26 March 2012

1 WTF!! SIMBAH SIMEN DALAM PEJABAT (12 GAMBAR)


Kita dah biasa dengar dengan kes simbah asid. Namun, pernahkah korang dengar kes simbah simen? Mesti terkejut bukan? Itulah yang berlaku dalam entri ni. Satu pejabat masuk simen. Ni semestinya perbuatan khianat. Kesian. Hehehe ;3

0 REKAAN BAJU DALAM YANG PELIK (16 GAMBAR)


Umum sudah tahu kegunaan baju dalam. Pelbagai jenis dan rekaan dibuat bagi menarik golongan wanita untuk membeli baju dalam jenama mereka. Tak terkecuali untuk bra dekat bawah ni. Hehehe ;3

25 March 2012

1 KAKI GAME LEVEL 100


Kalau beberapa hari yang lepas seluruh Malaysia dikejutkan dengan kes pembunuhan kejam Dirang akibat kecuaian ibunya sendiri yang leka bermain Facebook. Kali ini nasihangit syorkan kaki facebook/game yang mempunyai anak kecil dekat luar sana ikut jejak langkah apek dekat atas ni. Anak sentiasa selamat. Hehehe ;3

3 WTF!!! IBU SALAH JANTINA ANAK (5 GAMBAR)


Seorang ibu mengambil keputusan nekad untuk memotong rambut anaknya, Rean Carter yang berusia 5 tahun. Sebelum ini, Carter mempunyai rambut sepanjang 18 inci. Erm, mungkin korang semua pelik kenapa nasihangit nak keluarkan entri tentang ibu potong rambut anaknya? Sebenarnya, si ibu ini tersalah anggap yang Carter ini adalah seorang budak perempuan. Oleh sebab itulah ibunya menyimpan rambut Carter sehinggalah 5 tahun kemudian, si ibu menyedari bahawa Carter adalah seorang lelaki. WTF!! Bagaimana seorang ibu tak kenal jantina anaknya sendiri? 

23 March 2012

4 OMG!!! MANUSIA PALING BERTUAH DI DUNIA (7 GAMBAR)


Frace Selak boleh dianggap sebagai seorang manusia yang paling bertuah di era ini. Kenapa? Sila teruskan bacaan untuk merungkai misteri ini. :3

0 PENGARUH GUSTI TERHADAP ALAM SEKITAR


Sesiapa yang minat gusti pasti tahu ni SmackDown siapa? Ini adalah SmackDown kepunyaan The Undertaker yang diberi nama tombstone piledriver. Nasihangit dulu minat gila-gila dengan gusti. Bila dah dewasa, minat tu semakin berkurangan sebab otai-otai gusti dah banyak angkat kaki. Apa pun, sebelum rancangan gusti ini bermula, penonton diseru agar tidak meniru mana-mana aksi dalam gelanggang untuk dipraktikkan dekat luar. Kalau tak, jadi macam dekat bawah ni.. Hehehe ;3

0 T-SHIRT KEMPEN KANSER PAYUDARA


Bijak idea ini. :D

22 March 2012

0 KANTOI PECAH RUMAH (7 GAMBAR)

 

Kisah epik ini berlaku di Bristol, UK. Christopher Horn pada mulanya mendapat info daripada anaknya yang memberitahu bahawa rumah jirannya dipecah masuk oleh penyamun. Dengan sepantas kilat, beliau mengambil kamer DSLR miliknya untuk mengambil gambar fotofit suspek yang mahu cabut lari dari lokasi jenayah. Pencuri itu sempat mencuri sebuah laptop, beberapa keping DVD dan juga wang £15. Akhirnya, polis berjaya membuat kawad cam untuk menangkap suspek. ;3

0 MINTA TOLONG OTAI ADOBE PHOTOSHOP SEKALIAN (2 GAMBAR)


Awek ni nak minta tolong daripada orang yang pakar dalam author gambar guna adobe photoshop. Jom kita tengok apa hasilnya. Hehehe ;3

21 March 2012

2 AKU HALIMUNAN (18 GAMBAR)


Liu Bolin adalah seorang pencinta seni dari China. Dalam projek terbaru beliau, Liu Bolin melukis dirinya sebijik macam background dekat belakang. Ini menjadikannya seperti seekor sesumpah. Jom kita ushar hasil kerja sempoi Liu Bolin. ;3

2 OMG!! TINGGAL DALAM TANDAS (9 GAMBAR)


Zeng Lingjun adalah seorang China daripada keluarga yang miskin. Oleh kerana tidak mempunyai wang untuk melanjutkan pelajaran, dia mengambil keputusan untuk bekerja sebagai tukang membaiki kasut. Bermodalkan RM25, dia kini berpendapatan sebanyak RM968 sebulan. Namun, dia masih tidak mampu untuk menyewa rumah untuk bini serta seorang anak. Lantas, dia membuat keputusan untuk menyewa bekas tapak tandas sebuah hotel.

0 JANGAN TERLAMPAU MANJAKAN ANAK-ANAK (2 GAMBAR)


Orang tua-tua selalu berpesan kepada anak-anak mereka supaya waspada mendidik anak cucu mereka agar mereka tidak terlalu dimanjakan. Yelah, kalau dah terlampau manja, nanti budak-budak pijak kepala mak bapak pula macam dekat bawah ni. Hehehe ;3

20 March 2012

1 LOL!!! SENI PERTAHANAN DIRI, FANTASI VS REALITI


Kita sering menonton movie bagaimana dengan mempelajari seni pertahanan diri bakal menyelamatkan kita daripada segala serangan luar. Itu hanyalah fantasi semata-mata. Tak semua apa yang korang pelajari dalam seni pertahanan diri itu bakal menyelamatkan korang. Namun, tak rugi untuk belajar. Hehehe ;3

0 MASALAH UTAMA MASA BUDAK-BUDAK


Nasihangit percaya korang pernah mengalami first world problem macam dekat atas ni waktu muda-mudi dulu. Hehehehe ;3

0 PRODUK TERBARU KELUARAN GOOGLE


Sejak bila pulak Google keluarkan sabun mandi? Hehehe ;3

19 March 2012

1 MAJUKAN PERNIAGAAN TANPA GUNA BOMOH (11 GAMBAR)


Dunia perniagaan penuh dengan cabaran dan persaingan. Namun, ia bukan satu masalah buat Laura Maggi, pemilik bar yang diberi nama "Le Cafe" yang terletak di Bandar Bognolo Mella, Itali. Malah, taktik pemasaran yang diamalkan olehnya ternyata berkesan. Malah, orang ramai terutama lelaki berpusu-pusu ke bar miliknya sehinggakan mengakibatkan kesesakan lalu lintas kerana pelanggan sanggup parking double line semata-mata mahu singgah minum dikedainya. Nak tahu apa daya tarikan kedai Laura? Sila teruskan bacaan. ;3

0 BERLAGAK MAIN GOLF


Sukan golf adalah salah satu sukan untuk orang-orang kaya. Mana taknya, besi golf tu pun dah berharga ribuan ringgit. Namun, tak semua orang kaya dilahirkan untuk bermain golf. Buktinya ada dekat bawah ni. Hehehe ;3

1 OMG!! KEYCHAIN GUNA HAIWAN HIDUP DI CHINA (9 GAMBAR)


Keychain hidup yang mengandungi ikan, kura-kura dan hidupan laut lain menjadi barangan yang begitu popular di China. Keychain hidup yang berukuran 7 sentimeter ini kononnya didakwa mengandungi nutrisi oleh pembekalnya dan mampu hidup selama beberapa bulan. Namun, ikan ini akan mati tak lama kemudian sebab kekurangan oksigen. Dijual dengan harga serendah RM2, keychain ini mencatatkan jualan 10 keychain dalam masa hanya 5 minit. Bayangkan berapa banyak makhluk yang teraniaya dalam sehari? 

0 JAWAPAN WINNING UNTUK SOALAN BANGANG


Tak sangka ada jugak orang yang bertanya soalan macam ni. Hehehe ;3

0 KAHWINLAH DUA KALAU BERANI


Kalau macam nilah gaya bini pertama korang, korang berani tak cari sorang lagi? Silap haribulan kena Smack Down. Hehehe ;3

kredit: AzLin

18 March 2012

1 WTF!! BURGER TERMAHAL DI DUNIA (3 GAMBAR)


Janganlah korang berlagak bila makan burger McD, KFC atau Burger King di khalayak ramai sebab burger yang korang tengok dekat atas ni lagi super duper mahal. Set burger yang diberi nama Fleur Burger 5000 adalah burger yang termahal di dunia. Angka 5000 itu mewakili USD 5000 untuk setiap set burger bersamaan RM 15,287.00. Pergh, mahal nak mampus. Namun, apa yang special tentang burger ini?

0 AWEK HOT DIJUMPAI


Mungkin ini cita-cita minah ni suatu hari nanti untuk mendapatkan badan yang slim macam model. Kalau berharap jer tapi makan tak henti-henti tak jadi jugak. Hehehe ;3

17 March 2012

1 ANAKKU SUATU HARI NANTI ... (11 GAMBAR)


Seorang bapa, Eric Maloberti, 39, mempunyai daya kreativiti yang tinggi apabila mengambil gambar anak yang berusia 3 bulan, June, dalam pelbagai kostum. Eric berkata, ini merupakan projek yang unik sebab seorang bapa pasti akan tertanya-tanya apa masa depan anak mereka. Adakah mereka akan menjadi seorang yang berguna? Jom kita saksikan apakah pekerjaan lain yang bakal mencorak masa depan June. Hehehe ;3

7 HIDUP YB!!!


YB kawasan ni mesti kaki kencing. Hahahahaha ;3

16 March 2012

1 OMG!! MATI HIDUP SEMULA DI THAILAND (3 GAMBAR)


Ya, mati hidup semula. Tetapi ini hanyalah ritual penganut agama Buddha di Kuil Wat Prommanee, Thailand. Lagi best, 9 keranda yang berwarna-warni disusun bagi menjayakan upacara ini. Malah, ritual yang sudah berusia 6 tahun ini masih diamalkan sehingga kini.

3 FAKTA TENTANG SAIZ BRA


Pernahkah korang terfikir kenapa pereka baju dalam wanita menggunakan abjad ABC bagi mewakili ukuran dada perempuan? Kalau nak tahu kenapa, sila teruskan bacaan. ;3

0 MAKANAN SEBESAR JARI (13 GAMBAR)


Kita biasa dengar istilah dunia di hujung jari tapi tak pula makanan di hujung jari. Buat pengetahuan korang, semua makanan yang dipaparkan adalah makanan yang boleh dimakan dan bersaiz hanya sebesar jari malah lagi kecil pun ada. ;3

0 PERAGUT YANG PRIHATIN DI CHINA


Siapa sangka, mangsa ragut di China akhirnya berjaya mendapatkan balik barangan dalam begnya yang baru diragut beberapa hari yang lepas. Alkisahnya, seorang mahasiswa bernama Xiao Liu berjalan bersendirian di jalan yang sunyi untuk mencari pekerjaan berbekalkan sijil diploma yang dimilikinya. Namun, dalam perjalanan, dia diragut oleh peragut yang menunggang motorsikal. 

Xiao Liu menangis mengenangkan segala dokumen peribadi yang terdapat dalam beg tersebut. Pelbagai cara dilakukan oleh  Xiao Liu  untuk mendapatkan balik dokumen dia termasuk dengan menghubungi no.hp yang terdapat dalam beg tersebut. Namun, tiada jawapan sehinggalah suatu hari dia mendapat SMS daripada no.hp dia sendiri. Dalam kandungan SMS tersebut, si peragut meminta maaf dengan tindakannya. Dia juga berjanji akan menghantar dokumen tersebut di tempat yang dijanjikan dengan syarat  Xiao Liu  tidak menghubungi polis.

Di hari perjanjian, Xiao Liu dapat balik segala dokumen yang dikehendakinya. Lagi best, perompak tersebut turut tidak mengambil hp milik mangsa dan menghantar SMS berbunyi, "Kehidupan seorang graduasi amat sukar, ambil balik hp kamu." Xiao Liu berharap agar peragut itu insaf dengan segala perbuatannya dan kembali ke pangkal jalan. Erm, kalau di Malaysia, mana ada peragut prihatin macam ni. Hehehe ;3


Moral 0f the story: Hanya orang yang pernah susah tahu perit kehidupan orang susah yang lain. Namun, itu tak bermakna orang susah boleh rompak orang kaya sebab mereka senang. Hehehe ;3

2 SEDAPNYA SAMBAL BELACAN


Sebut jer sambal belacan, pasti air liur korang meleleh. Mana taknya, kesedapan sambal belacan ni boleh membuatkan si pemakan rasa nak tambah nasi lagi. Bahan untuk membuat sambal belacan ni senang je. Cili, garam, gula, belacan dan limau nipis. Namun cara nak buat sambal belacan tak semudah bahannya. Hehehe ;3

15 March 2012

1 OMG!! JIRAN PRIHATIN


Agak-agaknya bila la api nak padam, der? 

kredit: Adnan Semput

0 TROLL ORANG MABUK BERCINTA


Kalau dah bercinta, perasaan malu tolak ke tepi. Malah, di Malaysia sendiri terdapat pasangan remaja yang tak segan silu melakukan perbuatan terlarang di tempat awam. Jadi, apa yang harus anda lakukan? Senang je, ikut cara mamat dekat bawah ni. Hehehe ;3

4 WANITA TERCANTIK DI DUNIA (2 GAMBAR)


Pernahkah korang terbayangkan macam mana raut wajah wanita tercantik di dunia? Untuk menjawab soalan tersebut, majalah Marie Claire telah menghasilkan wajah wanita idaman korang berdasarkan beberapa wanita Hollywood yang boleh dikatakan cantik. Dan hasilnya ialah...

14 March 2012

0 WASPADA DENGAN AWEK ONLINE PART 2 (15 GAMBAR)


Kalau sebelum ini korang pernah baca entri part 1, kali ni ada lagi sekuel dia. Tu dia, ketara sangat raut wajah sebenar dengan yang dah ditampal dengan mekap. Hehehe ;3

1 KAMU MEMANG BANGSAT!!!


Jom baca kesudahan kartun dekat atas ni. Cerita nasihangit insyaallah terhibur. Tiru tagline CUIT Raja Lawak 6. Hehehe ;3

13 March 2012

1 LA TAHZAN!!


Ya, hidup jangan bersedih. Namun, jangan pula korang terlampau excited macam awek dekat bawah ni.

0 APABILA PENUMBUK LAGI POWER DARIPADA PISTOL


Hebat betul mamat tu. Orang lain semua acu pistol, dia rilek je nak pakai buku lima. Hahaha ;3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...