JOM JADI "DOWNLINE" NASIHANGIT

27 August 2012

2 OMG! TYPO PALING FAIL ABAD INI


Tak sangka kaum lelaki harus membayar sejumlah tertentu untuk "memilikinya". Nasihangit terpaksa merahsiakan informasi tentang akhbar ini bagi menjaga nama mereka. Hahaha ;3

p/s: 90% pembaca akan periksa susunan huruf di keyboard mereka sebaik sahaja membaca entri ini. ;3

7 ADVERTLETS VS NUFFNANG, MANA SATU PILIHAN BLOGGERS?


Kali ini nasihangit nak buat satu entri yang menjadi topik panas sejak dulu lagi dan harap bloggers dekat luar sana boleh menyumbangkan pengalaman serta pendapat mereka tentang dua syarikat pengiklanan tersohor ini iaitu Advertlets dan Nuffnang. First and foremost, nasihangit nak cerita pengalaman nasihangit sendiri. Bagi nasihangit, advertlets ni banyak menyumbang income kalau nak compare dengan nuffnang. Namun, dari segi pengurusan dan laman sesawang, nuffnang lagi terbaik. Malah, nuffnang bayar lagi cepat berbanding advertlets. Nuffnang sebulan, advertlets dua bulan katanya. Nasihangit tengah tunggu paycheque pertama dari advertlets. Kalau 2 bulan masih tak dapat, tukar kepada nuffnang seumur hidup memandangkan nuffnang dah 2 kali bagi payment on time kepada nasihangit. Jangan biarkan pisang berbuah dua kali. Hahahaha ;3

2 WTF! LEMAHNYA SISTEM PENDIDIKAN DI INDONESIA


Muhammad Reynaldi, 12, (kanan), terpaksa mengikuti kelas darjah satu balik akibat kelemahan sistem pendidikan di Indonesia. Reynaldi sebelum ini dah memang ketinggalan di darjah 4 kena ulang balik dari kelas bawah. Masalah ini timbul apabila ibu bapa Reynaldi berpindah ke tempat baru. Ketika nak daftar Reynaldi, pihak sekolah baru tu nak bukti pengesahan bahawa Reynaldi pernah belajar sebelum ini. Ibu bapanya segera ke sekolah lama untuk meminta buku report anaknya, namun pihak sekolah tidak menjumpainya. Pihak sekolah lama pula enggan mengeluarkan sebarang surat mengesahkan Reynaldi pernah bersekolah di sana. Kini, Reynaldi terpaksa bermula daripada awal. Kesian!!

Kini, Reynaldi terpaksa duduk sekelas bersama adiknya dan jadi bahan ketawa si adik. Hehehe ;3

ps: Bersyukur dengan sistem pendidikan di Malaysia meskipun banyak berhutang pinjaman pendidikan dengan kerajaan. Hahahaha ;3

0 LOL!! AWEK PASIR


Bukan main khusyuk lagi brader ni bentukkan pasir. Kalau si anak buat istana pasir, si bapa buat awek pasir. Hahaha ;3

ps: Nasihangit tak pergi kerja hari ni, batuk. 

5 LAWAK!! JANGAN TINGGALKAN BAYI ANDA KEPADA SI AYAH


Pepatah ada menyebut, "kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa". Kenapa kasih ayah tak ke syurga jugak? Inilah jawapannya. Hehehe ;3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...