JOM JADI "DOWNLINE" NASIHANGIT

09 September 2011

3 TRAFFIC LIGHT YANG KREATIF


Meskipun Malaysia sebuah negara yang pakai lampu isyarat, kemalangan membabitkan langgar lampu merah masih lagi berlaku. Selain rekaan traffic light itu sendiri yang tak user friendly, kerosakan timer menjadi punca utama kesesakan lalu lintas. Jadi, nasihangit cadangkan kerajaan Malaysia buat jer traffic light macam kat bawah ni, menarik, terbaik dan mesra pengguna. :)


Kan setel masalah kalau dapat laksanakan projek ni. Hehehe ;D Tapi dekat Malaysia ni susah jugak kot. Rakyat peramah boleh bertukar jadi gengster kalau berada di atas jalanraya. Typical Malaysian. Hahaha :D
Comments
3 Comments

3 mangsa nasihangit:

aimaniman said...

didik mentaliti dulu baru ubah fasiliti... insyaallah nyawa akan dihargai, kemalangan dihindari...

gEe said...

wahh. smart giler traffic light..

CikHaniBhulat said...

style..patut cdgkan kat jkr ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...