JOM JADI "DOWNLINE" NASIHANGIT

22 October 2011

2 (STICKY POST) BLOGGER HANGIT MINGGU INI - RELEVAN SOKMO



Nama sebenar / timangan : relevan Sokmo
Jantina : Jejaka
Umur : 35-44
Laman blog : http://relevansokmo.com
Negeri asal : Pahang

Sila teruskan bacaan untuk ikuti sesi interview bersama Blogger Hangit Minggu Ini. :)


Berapakah anggaran pelawat yang mengunjungi blog anda dalam sehari ?

500

1)Serba sedikit informasi tentang laman blog anda :

Dulunya blog peribadi tapi sekarang dah bertukar menjadi portal blog tak tau kenapa...

2)Berapa lama masa yang diperuntukkan untuk berblogging dalam seminggu?

8 hari seminggu

3)Apakah pekerjaan anda sebelum menceburi diri dalam dunia blog?

Menoreh part time..

4)Apakah matlamat asal blog anda dan kenapa anda buat blog? 

Cari duit tambahan.. sapa kata dengan berblog tak boleh kaya raya..?

5)Bagaimana anda capai target sebagaimana sekarang ? Apa yang mendorong anda untuk terus blogging? 

Dapat ramai aweks..

6)Apakah tips yang boleh anda sumbangkan untuk blogger baru yang nak menceburi bidang blogging supaya berjaya?

Kerja kuat..curi atau cari trafik sebanyak mungkin..

7)Salah satu masalah utama untuk blogger baru ialah untuk mendapatkan traffik. Apakah tips yang anda boleh berikan kepada mereka untuk menjana traffik ke blog mereka?

Redah dan ping! sana sini.. reti dalam bermain ilmu meta..

8)Selalu promote atau ping entri blog anda dekat mana?

Facebook / twitter dan juga stesen bas..

9)Senaraikan tiga(3) blog kegemaran anda dan apa yang membuatkan blog itu sungguh istimewa? 

blog ben sehari

blog red mami

blog cik durian

10)Aktiviti lain selain berblogging?

Jogging..

11)Matlamat anda dengan blog anda untuk 5 tahun akan datang? 

Boleh menjadi kaya dan raya..sehingga 19k sebulan income



Blog yang santai dan berita yang diutarakan pun menarik untuk dibaca. Cuma kalau boleh banyakkan view entri latest dalam homepage. Paling kurang pun tiga entri sebab kalau hanya buat satu entri sahaja agak berisiko. Kalau dua entri depan tak best, orang dah tak nak baca entri selepas itu meskipun entri ketiga tu punchline relevansokmo. Code snippet 10 entri terkini akan lebih menarik minat pembaca untuk membaca kalau disertakan thumbnail sekali. Nasihangit doakan agar impian relevansokmo untuk mendapat income 19k sebulan termakbul. Hehehe :)
Comments
2 Comments

2 mangsa nasihangit:

fahmi mohd nilam said...

tahniah... aku pun nak jadi macam korang jugak lah...

relevan said...

Ha ha ! Caya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...