JOM JADI "DOWNLINE" NASIHANGIT

15 February 2012

3 WARGA CHINA MEMANG PRIHATIN (6 GAMBAR)


Pada 10 Februari yang lepas, tayar lori yang membawa bahan pencuci telah pecah. Akibat daripada insiden itu, hampir separuh daripada muatan lori tersebut jatuh bersepah-sepah atas jalan raya. Orang ramai yang "prihatin" terus menyerbu lori tersebut untuk mengambil kesempatan. Polis yang sampai pula tidak menghalang orang ramai daripada mencuri bahan pencuci sebaliknya cuma mengawal lalu lintas. Dua orang pemandu yang cedera ringan begitu kesal dengan sikap orang ramai sebab mengambil kesempatan terhadap nasib malang yang menimpa mereka. Erm, nasihangit teringat pula kes duit syiling yang bersepah dekat highway di Malaysia dulu. Mana tau, mereka belajar daripada rakyat Malaysia? Hahaha ;3
Comments
3 Comments

3 mangsa nasihangit:

Anonymous said...

btul tu,
kita sama ja mcm cina, duit syiling dikutip org xnak tlong. bayi pun merata2 tmpt. 2 Kali 5 ja. Tapi yng paling sdih, kita nie yg ada ajrn islam tercomplete didunia lg buat benda pelik. apatah lagi org bkn islam.

Zharif Alimin said...

barang tu x blh jual dah. driver lori n syarikat tu pun x kisah. insuran kan ada. jgn kayakan insuran. bgus bg pncuci tu kat org miskin :)

yo87 said...

perbuatan yg salah tu tetap salah. mana boleh amik macam tu jer selagi tuan punya tak halalkan. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...